De bijzonderste
domeinnamen

Een korte blog over bijzondere domeinnamen

Als je een eigen onderneming hebt, dan heb je er waarschijnlijk al mee te maken gehad. Het registreren van een domeinnaam, en dan hebben we het nog niet eens over het registreren van een bijzondere domeinnaam, want het registreren van een bijzonder domeinnaam kan soms een hele opgave zijn. Een domeinnaam is uniek en dat betekend dat er maar één van bestaat en dat is ook wel logisch, aangezien de domeinnaam het adres is naar jouw website. Een domeinnaam is een naam in het Domain Name System ook wel afgekort als DNS. Met het DNS stel je de routes in van de domeinnaam naar de webserver, e-mailservers en overige diensten of applicaties die je via de domeinnaam kunt laten verlopen.

Waarom een bijzondere domeinnaam?

Waarom niet!? Jouw domeinnaam is je visitekaartje van jouw bedrijf, instantie of organisatie. Je wil daarom ook dat jouw bedrijf zo mooi en professioneel mogelijk naar buiten treedt. Een bijzondere domeinnaam zal bij een potentiële klant het gevoel van professionaliteit oproepen. Omdat bijzondere domeinnamen erg gewild zijn, zijn de meeste domeinnamen al geregistreerd. Er bestaan verschillende websites die domeinnamen doorverkopen. Select Domain.nl is zo’n website die kan helpen bij het vinden van de bijzonderste domeinnamen voor de laagste prijs! Met een ruim assortiment aan bijzonder domeinnamen, domeinnamen met enige reputatie opbouw en meer. Een bijzondere domeinnaam hoeft niet duur te zijn.

Handige tips voor het registreren van een domeinnaam

Voor je een domeinnaam koopt of registreert, is het handig om met een bepaald aantal zaken rekening te houden. Om van jouw domeinnaam ook een succes te maken controleer je onderstaande punten bij de domeinnaam die je graag wilt kopen of registreren.

  • Controleer de metrics van de domeinnaam
  • Controleer of je domeinnaam makkelijk te onthouden is
  • Controleer of je domeinnaam niet uit te veel karakters bestaat
  • Controleer goed op spelfouten

Wat kost een bijzondere domeinnaam?

Als eerste moeten wij je vertellen dat een domeinnaam niet gekocht kan worden. Je koopt alleen maar de verhuiscode waarmee je het contract van de domeinnaam kunt verplaatsen naar jezelf. Een domeinnaam wordt alleen maar onder registratie verhuurd. Een domeinnaam kan bijvoorbeeld niet 'for a lifetime' worden gekocht. De registratiekosten van een reguliere .NL domeinnaam hoeft niet duur te zijn. Zo kun je al een .NL domeinnaam vanaf €9,99 registreren op de website van Select Domain.nl. De kosten voor een bijzonder domeinnaam, om het zo maar even te noemen, verschillen. De prijs hangt af van verschillende factoren. Zo kunnen backlinks, SEO waarde, originaliteit van de naam